Persbericht

Persbericht (Radio Leiden) Amsterdam, 1 september 2017

Het sleutelgeheim Spannende jeugdroman over het ontzet en beleg van Leiden
‘Je vertrouwt me toch?’ ‘Natuurlijk! Maar mijn vader vertrouwt mij ook, dus als ik het vertel, dan… dan is het net alsof ik hem verraad’.

Terwijl de Spanjaarden eind oktober 1573 Leiden aanvallen en omsingelen, komt Lourens een samenzwering op het spoor. Als hij zijn vriend Faes erover vertelt, ontdekt hij dat die een nog veel groter geheim heeft…

Een geheim dat niet in handen van de vijand mag vallen. Verraad ligt echter op de loer. Intussen breken niet alleen buiten, maar ook in de belegerde stad gevechten uit. Honger en pest slaan toe en het net rond Lourens en Faes begint zich te sluiten.

Misschien is hun geheim veilig bij de Prins van Oranje in Delft, maar hoe komt Lourens ongezien de stad uit en langs het Spaanse leger…?

▪ Geschiedenis levend gemaakt ▪ Sluit aan bij de canon van Nederland ▪ Met aansluitende lesbrief ▪ Sluit aan op actuele thema’s als oorlog & vrijheid en religie & verdraagzaamheid.

Over Roland Mans: Roland Mans is advocaat. Daarnaast schrijft hij al jaren spannende boeken rond onderwerpen die kinderen aan het denken zetten. De Tour de France, zorg om het milieu, en nu het spannende verleden van zijn eigen geliefde stad. Voor dit boek verdiepte hij zich grondig in het beleg on ontzet van Leiden, de Tachtigjarige oorlog en alles wat daarbij kwam kijken.